Δυστυχώς, οι περισσότερες από εμάς έχουμε ξεχάσει τους βασικούς κανόνες υγιεινής αναφορικά με το μακιγιάζ. Και το χειρότερο λάθος που κάνουμε με αποτέλεσμα να μολύνουμε το πρόσωπό μας, βρίσκεται στο νεσεσέρ μας.

Παρόλο που δεν παραλείπουμε να καθαρίζουμε τις συσκευασίες των καλλυντικών μας προϊόντων και να πλένουμε τακτικά το νεσεσέρ μας, δεν κάνουμε το ίδιο και με τα πινέλα μας. 

Τα πινέλα που χρησιμοποιούμε για να πετύχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα στο make up είναι πηγές μικροβίων, εάν δεν καθαριστούν στη συχνότητα που πρέπει. Μετά από κάθε χρήση συσσωρεύονται υπολείμματα make up, σκιών και ρουζ στις τρίχες τουςκαι εκεί αναπτύσσονται μικροοργανισμοί, οι οποίοι στη συνέχεια καταλήγουν στο δέρμα μας. 

Και κάπως έτσι δημιουργούνται τα σπυράκια, που ουδεμία σχέση έχουν με την ακμή ή το στρες.

Τα χρήσιμα αυτά εργαλεία πρέπει να πλένονται με λίγο σαμπουάν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, προκειμένου να αποτρέπεται η εμφάνιση των ενοχλητικών σπυριών και να απομακρύνεται το μεγαλύτερο ποσοστό των μικροβίων που απειλούν με μόλυνση την επιδερμίδα. Μόλις πλυθούν, θα πρέπει να τοποθετηθούν σε μία καθαρή πετσέτα για να στεγνώσουν.

Σε περίπτωση που ξεχνάς να το κάνεις κάθε βδομάδα, φρόντισε να τα καθαρίζεις τουλάχιστον δύο με τρεις φορές το μήνα.

thetoc.gr
 
Top