Τι σημαίνει η έκφραση «γνωρίζω το στιλ μου»; Σημαίνει ότι γνωρίζεις τον εαυτό σου ή ότι γνωρίζεις τι σου αρέσει; Ή μήπως και τα δύο;

Το να γνωρίζεις τι ταιριάζει με τι μπορεί να εμπεριέχει και μία δόση ενστίκτου, όμως κυρίως είναι κάτι που εάν ασχοληθείς μπορείς να το καλλιεργήσεις και να το δημιουργήσεις. Αυτός είναι ένας από τους μύθους που επικρατούν για το στιλ και πρέπει να καταρρίψεις.

Πως θα δημιουργήσεις ένα τέλειο αυθεντικό στιλ αγνοώντας όλους αυτούς τους μύθους που έχεις «διδαχθεί»;
Μύθος 1: Εάν έχεις στιλ, σημαίνει ότι έχεις γεννηθεί με αυτό.

Μας είναι εύκολο να μαγειρεύουμε αρκετές φορές ένα φαγητό μέχρι να το τελειοποιήσουμε ή να προσπαθούμε να βελτιωθούμε στη γυμναστική που κάνουμε, και με τον καιρό βλέπουμε τη βελτίωση και την εξέλιξη. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το στιλ, η ιδέα του να «εξασκείς» το στιλ σου, ψάχνοντας το, είναι κάτι που μερικές γυναίκες κατανοούν. Οι περισσότερες από εμάς ενώ σε άλλους τομείς της ζωής μας προσπαθούμε να εξελιχθούμε , σε ό,τι αφορά το στιλ μας απλά ελπίζουμε για το καλύτερο. Κι’όμως δεν είναι ακριβώς έτσι.


Μύθος 2: Το προσωπικό στιλ δεν σχετίζεται με τον τύπο σώματος.
Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να ντυθείς, το σώμα σου όμως είναι απαραίτητο στη διαδικασία επιλογής outfit. Πρέπει να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου όσον αφορά το σώμα σου και αυτά που σου ταιριάζουν. Για παράδειγμα μία γυναίκα με μικρό στήθος την κολακεύουν τελείως διαφορετικές μπλούζες και ρούχα συγκριτικά με μία γυναίκα με μεγάλο στήθος. Και πως μπορείς να έχεις στιλ εάν αυτά που φοράς δεν σε κολακεύουν;

Μύθος 3: Για να έχεις στιλ πρέπει να μην φοράς συχνά τα ίδια ρούχα.

Σίγουρα θα ανακουφιστείς και εσύ ακούγοντας ότι οι περισσότερες γυναίκες φορούν τα ίδια κομμάτια αρκετές φορές, απλά συνδυασμένα διαφορετικά. Αυτό είναι και το μυστικό, ο συνδυασμός. Μπορεί, για παράδειγμα, εάν έχεις πολλές ζακέτες, να φορέσεις δύο μέρες το ίδιο outfit με διαφορετική ζακέτα.


Μύθος 4: Όσο μεγαλώνεις χάνεις το προσωπικό σου στιλ.

Η αλήθεια που κρύβεται πίσω από αυτό το μύθο είναι ότι οι πιο στιλάτες γυναίκες είναι μεγάλες σε ηλικία. Αυτό ισχύει καθώς όσο μεγαλώνεις μαθαίνεις τι σου πηγαίνει και τι όχι, ποια είσαι και τι σε εκφράζει, οι πειραματισμοί τελειώνουν και θες να ντύνεσαι ακριβώς έτσι όπως είσαι και σου αρέσει.

Μύθος 5: Για να δείχνεις ωραία, πρέπει να αγοράζεις διαρκώς νέα ρούχα.

Το να πειραματίζεσαι με το στιλ σου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να αγοράσεις νέα ρούχα για να το κάνεις. Ο υπερκαταναλωτισμός δεν πρόκειται να σε κάνει ούτε ευτυχισμένη αλλά ούτε στιλάτη. Προσπάθησε να περιορίσεις τα ψώνια σου με μότο σου το «λίγα και καλά». Ψώνιζε λιγότερο αλλά περισσότερο ποιοτικά.


http://joytv.gr/
 
Top