Όσο κι αν λατρεύουμε το καλοκαίρι, δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε ότι ο χειμώνας είναι η εποχή που απογειώνει το στυλ, την εμφάνιση, τον πιο γοητευτικό εαυτό σου, μιας και σου δίνει τη δυνατότητα να φορέσεις μερικά από τα πιο κομψά ρούχα της γκαρνταρόμπας σου.
Θα έλεγε κανείς λοιπόν ότι η μόδα είναι σαν το ποδόσφαιρο. Παίζεται το χειμώνα και λάθη, που θα τη ρίξουν στο καναβάτσο, δεν συγχωρεί. Φυσικά και άνθρωποι είμαστε, σφάλματα κάνουμε, αρκεί να μαθαίνουμε απ' αυτά για να μην καταντούν συνήθεια. Παγιωμένη κατάσταση.

Αν λοιπόν κάνεις κάποιο/κάποια από τα παρακάτω λαθάκια, καλό θα ήταν να λάβεις τα μέτρα σου και να διορθωθείς, προτού μπουν για τα καλά κρύα.

Επιλέγεις λάθος σκούφο...

Οτιδήποτε επιλέγεις πρέπει να το υποστηρίζεις και όχι να το διαλέγεις με κλειστά τα μάτια επειδή είναι μόδα. Μπορεί για παράδειγμα να είναι τάση ο σκούφος του διαρρήκτη, γιατί δεν τον βγάζει από το κεφάλι του ο David Beckham, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσεις το παράδειγμά του.

Συμβουλή: Διάλεξε ένα σκουφί ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου. Αν είναι στρογγυλό ή τετράγωνο, τότε απόφυγε σχέδια με ρεβέρ και προτίμησε ένα πιο χαλαρό σκουφί που δεν θα εφαρμόζει στο κρανίο σου, όπως για παράδειγμα είναι εκείνο του ψαρά ή το χαχόλικο με τη φούντα. Με τον τρόπο αυτό θα χαρίσεις ύψος στο πρόσωπό σου. Στα γράψαμε όλα εδώ 

... Αλλά και λάθος γάντια

Για παράδειγμα, εκείνα που αφήνουν ακάλυπτα τα δάχτυλα των χεριών σου. Πρώτον, δεν εξυπηρετούν τον σκοπό τους γιατί τελικά δεν κρατούν τα χέρια σου ζεστά. Δεύτερον, σε κάνουν να μοιάζεις με μαθητούδι.

Συμβουλή: Προτίμησε ένα ζευγάρι μάλλινα σε σκούρα μονόχρωμη απόχρωση (μπλε, μαύρη, γκρι) ή ακόμα καλύτερα ένα δερμάτινο σε μαύρο ή καφέ χρώμα.

Δεν επενδύεις στην ποιότητα

Τουλάχιστον όσον αφορά στα πανωφόρια σου και συγκεκριμένα στο παλτό σου, το πιο στιλάτο, κομψό και αρρενωπό κομμάτι της αντρικής χειμωνιάτικης γκαρνταρόμπας. Γιατί κακά τα ψέματα, ένα κακής ποιότητας παλτό κάνει μπαμ από χιλιόμετρα.

Συμβουλή: Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψεις μια περιούσια για να αγοράσεις ένα αξιοπρεπές παλτό. Υπάρχουν προσεγμένα κομμάτια σε προσιτές τιμές, αρκεί να κάνεις μια έρευνα αγοράς προτού καταλήξεις ποιο θα είναι εκείνο που θα ρίξεις τελικά στους ώμους σου.

Δεν κονταίνεις τα παντελόνια

Πολύ μακρύ και καλύπτει το παπούτσι. Ακόμα πιο μακρύ και σέρνεται στο πάτωμα. Συνήθως κάτι από τα δύο συμβαίνει με το μπατζάκι του παντελονιού σου, είτε πρόκειται για τζην, είτε για παντελόνι κοστουμιού (ακόμα χειρότερα).

Συμβουλή: Ο ράφτης πρέπει να γίνει ο δεύτερος καλύτερος σου φίλος. Εκείνος ξέρει πολύ καλά πώς να κοντύνει το εκάστοτε παντελόνι ανάλογα με το σωματότυπο και το ύψος σου.

Φοράς ανοιχτόχρωμες φόρμες

Ο χειμώνας αγαπάει πολύ την athleisure τάση, όχι όμως και τα φανταχτερά ή ανοιχτόχρωμα χρώματα. Εκείνα δηλαδή που είναι εκτός εποχής.

Συμβουλή: Αντί να επιλέγεις φόρμες σε ανοιχτό γκρι ή ακόμα χειρότερα σε λευκό, δώσε ψήφο εμπιστοσύνης στις κλασικές αγαπημένες σκουρόχρωμες αποχρώσεις του μαύρου και του μπλε, που δείχνουν αν μη τι άλλο πιο κομψές.

Κρατάς ξεχαρβαλωμένη ομπρέλα

Δεν είναι ρούχο, ούτε παπούτσι, είναι αξεσουάρ και το να κυκλοφορείς κοστουμαρισμένος με μια σπασμένη, φτηνιάρικη ομπρέλα δεν δικαιολογείται. Είναι βλέπεις που το παιχνίδι του στυλ κρίνεται στις λεπτομέρειες.

Συμβουλή: Εξοπλίσου με μια γερή που να μη γκρεμίζεται με το παραμικρό, ώστε να σε κρατάει στεγνό και στιλάτο.

Διαλέγεις ακατάλληλα παπούτσια

Οτιδήποτε πάνινο ή υφασμάτινο ή με σόλα από ψάθα, το βγάζεις από τα πόδια σου και το ξαναφοράς με τις πρώτες ζεστές ημέρες της άνοιξης. Ο χειμώνας επιβάλλει βαριά παπούτσια που θα διατηρήσουν τη θερμότητα του σώματός σου σε ζεστά επίπεδα.

Συμβουλή: Οι καλοί φίλοι των ποδιών σου για τον μήνα που διανύουμε και εκείνους που έρχονται είναι οτιδήποτε είναι καμωμένο από δέρμα, το υλικό που προσφέρει προστασία από το νερό και το κρύο, όπως είναι για παράδειγμα τα sneakers, οι μπότες και τα «καλά» υποδήματα.

Κάτι παίζει ή δεν παίζει με τις κάλτσες σου

Το να κυκλοφορείς «ακάλτσωτος», ενώ έξω βρέχει ή κάνει το κρύο της αρκούδας είναι εκτός εποχής. Το να κυκλοφορείς «ακάλτσωτος» με το μπατζάκια σου γυρισμένα μες στον Δεκέμβριο, επίσης.

Συμβουλή: Δεν χρειάζεται να κατεβάσεις το μπατζάκι. Το αφήνεις εκεί που είναι και απλά φροντίζεις να φορέσεις το σωστό ζευγάρι κάλτσες. Μάλλινες, μονόχρωμες, ώστε να μην προσελκύουν τα βλέμματα. Αν πάλι θέλεις να πας το στυλ σου ένα βήμα παραπέρα, προτιμάς εμπριμέ κάλτσες για να στολίσεις φερ' ειπείν ένα total black σύνολο.

Τα πλεκτά σου είναι πράγματι χριστουγεννιάτικα

Και θυμίζουν την πιζάμα της κοπέλας σου, στην καλύτερη. Αποκριάτικη στολή, στη χειρότερη. Ξεχνάς, ταράνδους, Άγιους Βασίληδες και χριστουγεννιάτικα έλατα και επενδύεις στη φινέτσα της απλότητας.

Συμβουλή: Επενδύεις σε καλής ποιότητας πλεκτά πουλόβερ, είτε πρόκειται για τα κλασικά μάλλινα, είτε για τις χοντρές ζακέτες, επιλέγοντας γήινα χρώματα και γεωμετρικά μοτίβα.

Δεν κάνεις σωστά το layering

Η λογική λέει: όταν κάνει κρύο, φοράς πιο πολλά ρούχα. Όταν κάνει ζέστη, τα βγάζεις. Ευκολάκι. Μην είσαι τόσο σίγουρος. Όταν οι περισσότεροι ντύνονται το χειμώνα σαν «κρεμμύδια», εσύ φρόντισε να κάνεις σωστά το layering, το «παιχνίδι» με το συνδυασμό διαφορετικών ρούχων μεταξύ τους, φορεμένων το ένα πάνω από το άλλο.

Συμβουλή: Βασική προϋπόθεση είναι να παίζεις στα δάχτυλα τους βασικούς κανόνες του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Τους έχουμε καταγράψει όλους εδώ > Πώς να κάνεις σωστά το layering

google

 
Top