Υπήρχε άραγε προηγμένη γνώση στην αρχαιότητα;

Ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά μυστήρια είναι οι σφαίρες που απεικονίζονται στην φωτογραφία.
Συναντώνται κυρίως στην Σκωτία, την Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, ενώ εκτιμάται ότι είναι από την ύστερη Νεολιθική έως ενδεχομένως την Εποχή του Σιδήρου.

Οι πέτρινες σφαίρες έχουν περίπου το μέγεθος ενός πορτοκαλιού. Στην επιφάνειά τους, έχουν προεξέχοντα σημεία με μέγεθος που υπολογίζεται από περίπου 3 έως 7 εκατοστά.

Πολλές θεωρίες έχουν διατυπωθεί από την επιστημονική κοινότητα για την προέλευση και τον σκοπό τους, ωστόσο ο λόγος και τρόπος δημιουργίας τους παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο.

Μαθηματικοί υποστηρίζουν ότι αντιπροσωπεύουν όλες τις συμμετρικές μορφές των πέντε Πλατωνικών Στερεών.

Πολλοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι οι λαξευμένες πέτρες-σφαίρες συνιστούν ότι η αρχαία ανθρωπότητα είχε την γνώση για τα «πέντε Πλατωνικά Στερεά» πολύ νωρίτερα από τον Πλάτων.

Άλλοι ερευνητές αναφέρουν ότι οι πέτρινες σφαίρες αποδεικνύουν ότι οι αρχαία ανθρωπότητα είχε εξαιρετικά προηγμένη γνώση σε πολλές επιστήμες και ότι αυτές οι σφαίρες είναι στην πραγματικότητα απεικονίσεις και αναπαραστάσεις των ατόμων.

Τέλος, μία από τις πιο αποδεκτές θεωρίες είναι ότι οι πέτρες σφαίρες θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί από τους αρχαίους για να βοηθήσουν τις μεταφορές από γιγάντιες πέτρες ενεργώντας ως ρουλεμάν.



ΠΗΓΗ
 
Top