Επειδή δεν θες να μοιάζεις με ατσούμπαλο κορίτσι που προσπαθεί να περπατήσει με τα ψηλά τακούνια της μητέρας του.


Κάνε αυτά που θα σου πούμε για να περπατάς στα βήματα της Queen B αφήνοντας τους πάντες άφωνους.



1.Πρόλαβε τις φουσκάλες.

Όταν φοράς τα καινούργια σου παπούτσια είσαι προετοιμασμένη πως μέχρι το βράδυ θα έχεις βγάλει φουσκάλες, οπότε συνήθως κουβαλάς και ένα – δύο λευκοπλάστ για να το αντέξεις. Λάθος! Πριν φορέσεις τα καινούργια παπούτσια, φρόντισε να βάλεις λίγο από το (τζελ) αποσμητικό σου στην φτέρνα και στις άκρες του ποδιού και του παπουτσιού. Το αποσμητικό λειτουργεί αποτρεπτικά στην τριβή.

2. Δέσε τα κορδόνια σου

Μη νομίζεις ότι και με τα αθλητικά παπούτσια τα πόδια σου δεν ζορίζονται! Αν όταν βγάζεις τα παπούτσια σου τα δάχτυλα και το κουντεπιέ, στην πλευρά του μεγάλου δάχτυλου είναι πιεσμένα και κοκκινισμένα, ακολούθησε το μοτίβο που βλέπεις στην εικόνα για να δέσεις τα παπούτσια σου. Με αυτό τον τρόπο δίνεις χώρο στα σημεία του ποδιού που τον χρειάζεται περισσότερο.



3.Τρίψε τις σόλες

Οχτώ στα δέκα καινούργια παπούτσια γλιστράνε και σε κάνουν να περπατάς σαν πιγκουίνος, για να μην βρεθείς φαρδιά πλατιά στην μέση του δρόμου. Ξεπέρασε το τρίβοντας λίγο γυαλόχαρτο (ή μια πολύ σκληρή χάρτινη λίμα) στις απάτητες σόλες. Τι ψυχή έχουν μερικές γρατζουνιές στον πάτο αν αυτό σημαίνει ότι θα βαδίζεις σαν… γαζέλα;



4.Μείωσε τον πόνο των τακουνιών

Πάρε την ταινία που συνήθως τυλίγεις τις γάζες (για έκτακτες περιπτώσεις κάνει και η χαρτοταινία) και «δέσε» το τρίτο και το τέταρτο (μικρό) δάχτυλο των ποδιών σου. Δεν πιστεύεις ότι αυτό μπορεί να κάνει κάτι, αλλά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο! Υπάρχει ένα νεύρο ανάμεσα στα δυο δάχτυλα και είναι αυτό που σε βασανίζει κάθε φορά. Η ταινία σε αυτό το σημείο, μειώνει την πίεση που του ασκείται και εσύ μπορείς να περπατάς με χάρη.



5.«Άνοιξε» τα στενά παπούτσια

Πάντα ανυπομονείς να φορέσεις αυτό που μόλις αγόρασες και δεν σκέφτεσαι τις συνέπειες. Πριν φορέσεις τις καλοκαιρινές σου μπαλαρίνες αφιέρωσε κυριολεκτικά μόνο 2 λεπτά για να τις «ανοίξεις». Βάλε στο μπροστινό μέρος ένα ζευγάρι τυλιγμένες μάλλινες κάλτσες και άρχισε να τους ρίχνεις ζεστό αέρα με το πιστολάκι των μαλλιών σου. Et voila!



6.Μάθε να αναγνωρίζεις ποια τακούνια, πονάνε…

Πρώτον, κοίτα προσεκτικά την φτέρνα του παπουτσιού, αν είναι σκληρή και άκαμπτη είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δημιουργήσει τριβή και ενόχληση. Προτίμησε το μαλακό δέρμα και το σουέτ.

Δεύτερον, κάνε το τεστ με τον αντίχειρα. Φόρα τα παπούτσια και πέρνα τον αντίχειρα από την εσωτερική πλευρά του παπουτσιού μέχρι το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Αν δεν δυσκολεύεσαι με αυτό τότε πιθανότατα το παπούτσι είναι μικρό.

Τρίτον, τσέκαρε για πιο άνετες σόλες. Οι πλατφόρμες, τα χοντρά τακούνια, τα ψηλά τακούνια που συγκρατούν με λουράκια το κουτεπιέ παρέχουν μεγαλύτερη στήριξη και κάνουν πιο ξεκούραστο το περπάτημα



7.Μάθε να περπατάς σωστά.

Πολλές φορές ανησυχείς για το «τάκα τούκα» που κάνουν τα τακούνια σου όταν περπατάς, με αποτέλεσμα να πατάς στις μύτες. Λάθος! Πρώτα ακουμπάει στο έδαφος η φτέρνα (δηλαδή το τακούνι) και μετά το μπροστινό μέρος του ποδιού. Θα δεις πως το περπάτημα θα δείχνει πιο φυσικό και πιο σέξι.



8.Φρόντισε τις μπότες σου

Μπορεί να καλοκαίριασε, οπότε δεν σε νοιάζουν οι στενές μπότες, αλλά τώρα είναι η σωστή ώρα να φροντίσεις του θέμα για να τις έχεις έτοιμες την επόμενη σεζόν. Πριν τις αποθηκεύσεις, ψέκασε εσωτερικά στην γάμπα με ένα σπρέι για άνοιγμα του δέρματος που θα πάρεις από τον τσαγκάρη και κράτα την φόρμα του με δύο εφημερίδες που θα τυλίξεις σε ένα ρολό.



9.Άλλαξε το λαστιχάκι του τακουνιού

Όταν περπατάς τα τακούνια σου πρέπει να είναι αθόρυβα ή να κάνουν έναν βουβό ήχο και όχι το «τάκα τούκα» που είπαμε και πριν. Είναι παπούτσια και όχι ρακέτες! Προμηθεύσου από το σούπερ μάρκετ ή τον τσαγκάρη τα ειδικά καπάκια που μπορείς να τοποθετήσεις μόνη σου στους πάτους του τακουνιού.



10.Βάλε μαξιλαράκι στη φτέρνα

Αν περπατάς και βγαίνει η φτέρνα δεν σημαίνει απαραίτητα πως σου είναι μεγάλο το παπούτσι. Μπορεί να έχει – υπερβολικά – μαλακή φτέρνα και να μην καταφέρνει να συγκρατήσει το πόδι. Πάρε το ειδικό μαξιλαράκι και θα έχεις διπλό όφελος. Τέλεια εφαρμογή, χωρίς φουσκάλες.

Δες κι εδώ 5 τέλειες ιδέες για να ανανεώσεις τα τακούνια σου!



11.Αντικατάστησε τις σόλες

Είναι τεράστιο λάθος να πιστεύεις πως η ζωή της σόλας είναι ίδια με αυτή του παπουτσιού. Λιώνουν, μαυρίζουν, βρωμίζουν και… αλλάζουν πολύ εύκολα. Οι δερμάτινες είναι οι καλύτερες όταν το βασικό πρόβλημα σου είναι η μυρωδιά, ενώ αυτές με το τζελ είναι ιδανικές για στήριξη.



12.Πήγαινε για ψώνια αργά το απόγευμα

Κατά την διάρκεια της ημέρας τα πόδια σου πρήζονται και μεγαλώνουν μισό (!) νούμερο. Αυτός είναι ο λόγος που αν φοράς τα ίδια παπούτσια όλη μέρα στο τέλος θες απλά να τα πετάξεις. Ειδικά για τα τακούνια που ούτως ή άλλως φοράς κυρίως τις βραδινές ώρες, καλό θα ήταν να πας για ψώνια όταν θα έχεις το σωστό – μεγαλύτερο – μέγεθος.



13.Κάνε αδιάβροχα τα πάνινα παπούτσια σου

Βάλε τα πάνινα σου χωρίς φόβο όταν πας παραλία ή όταν πιάσει ξαφνική καλοκαιρινή μπόρα. Είναι εύκολο να τα κάνεις αδιάβροχα απλά περνώντας τα με λίγο κερί μέλισσας το οποίο θα στεγανοποιήσεις με το πιστολάκι των μαλλιών.



14.Μην κάνεις «τσουλίθρα» μέσα στις γόβες σου

Ο ιδρώτας μπορεί να σου κάνει μεγάλη ζημιά, ειδικά αν ο πάτος του παπουτσιού δεν είναι από τους αντιολισθητικούς. Φρόντισε το προσθέτοντας έναν εσύ. Φρόντισε να είναι λεπτός για να μην επηρεάζει το μέγεθος του παπουτσιού… εκτός και αν το χρειάζεσαι.



15. Και αν όλα αποτύχουν, υπάρχει θεραπεία

Μπορεί να τα έκανες όλα σωστά αλλά το αποτέλεσμα για κάποιο λόγο δεν σε δικαίωσε. Ανακούφισε τα πονεμένα σου πόδια με ένα ποδόλουτρο σε πράσινο τσάι. Οι αντιφλεγμονώδη ουσίες του θα μειώσουν σημαντικά το πρήξιμο.

 
Top