Οι τρεις Ομοσπονδίες του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ μετά από πολλές καθησυχαστικές υποσχέσεις της Πολιτικής και Υπηρεσιακής Ηγεσίας όσον αναφορά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι, δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι παραμένουν απλές υποσχέσεις χωρίς καμία απολύτως λύση.


Θεωρούμε αυτήν την τακτική παρελκυστική και τουλάχιστον υποτιμητική απέναντι σε εργαζόμενους και εργαζόμενες που έχουν δώσει τα πάντα για την υλοποίηση των στόχων που οδήγησε και στην αύξηση-υπέρβαση των δημοσίων εσόδων, και στην περιστολή των δημοσίων δαπανών. Μετά από αυτήν την απαξιωτική αντιμετώπιση προχωρήσαμε στην προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο αβεβαιότητας προστίθεται και ο εμπαιγμός των νέων και παλαιότερων συναδέλφων για τους οποίους εκκρεμεί αδικαιολόγητα η μισθολογική εξομοίωση, γεγονός που ισοδυναμεί με βόμβα στα θεμέλια του μισθολογικού εποικοδομήματος ακόμη και για τους παλιούς.

Οι ανησυχίες που έχουμε εκφράσει στο παρελθόν σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και πώς αυτές θα διαμορφωθούν στο νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΑΑΔΕ, επιβεβαιώνονται και μεγεθύνονται. Στην πρώτη ενημέρωση της ΑΑΔΕ για την αξιολόγηση, επαναβεβαιώθηκε η ευθεία διασύνδεση αυτής της μνημονιακής αξιολόγησης, με αποπομπές εργαζομένων από την ΑΑΔΕ που θα φέρουν μόνιμα και δια παντός το στίγμα του ακατάλληλου και του αποδιοπομπαίου τράγου.
Επιπλέον η καθιέρωση των περιγραμμάτων θέσης και η σύνδεσή τους με την μισθολογική εξέλιξη των εργαζομένων, παραπέμπει σε ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές, δημιουργώντας υπαλλήλους πολλών ταχυτήτων και μετατρέποντας τις εργασιακές και μισθολογικές σχέσεις σε μια απέραντη ζούγκλα ανταγωνισμού και διαγκωνισμού αντί να καλλιεργείται η συνεργασία και η συλλογική προσπάθεια για την υλοποίηση των στόχων.

ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

• Αλλαγή θεσμικού πλαισίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
• Μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων – Μισθολόγιο υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών και ΑΑΔΕ.
• Σύστημα Αξιολόγησης που σε καμία περίπτωση δεν θα συνδέεται με αποπομπές εργαζομένων. Ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας προβλέπει διαδικασίες για παραβατικές συμπεριφορές, συνεπώς αυτή η διαδικασία είναι προσχηματική και αυθαίρετη.
• Να μη συνδεθούν τα περιγράμματα θέσης με τη μισθολογική εξέλιξη που οδηγεί στην σαλαμοποίηση των κλάδων.
• Απόσυρση του Νόμου της αστικής και ποινικής ευθύνης των υπαλλήλων και ιδίως των ελεγκτών και νομική θωράκιση των υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ και ΑΑΔΕ κατά την άσκηση των νόμιμων καθηκόντων.
• Να δοθεί άμεσα λύση στην απαξίωση του ΣΔΟΕ και των Κτηματικών Υπηρεσιών.
• Κρίσεις Προϊσταμένων με αξιοκρατικά κριτήρια και διαφανές σύστημα.
• Εφαρμογή του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα στις μετατάξεις προσωπικού σε ανώτερη κατηγορία με βάση τα τυπικά προσόντα.


ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ
ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ ΑΝΝΑ ΚΙΟΥΤΣΟΚΙΟΖΟΓΛΟΥ-ΠΟΥΛΑΚΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΤΥΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΠΟΝΙΑΣ ΣΟΦΙΑ ΚΩΝ/ΝΑ ΚΑΤΣΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΣΥΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΤΟΥΜΑΣ ΚΩΝ/ΝΑ ΛΙΝΑΡΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017

Η κατάσταση που διαμορφώνεται πλέον στον κλάδο μας είναι οριακή. Της αρχικής του διάσπασης, με το διαχωρισμό του ΣΔΟΕ και των Κτηματικών (υπηρεσίες που παραμένουν ακόμα σε ένα ομιχλώδες τοπίο), ήρθε η επί μήνες κοροϊδία της δήθεν επικείμενης αντιμετώπισης της μισθολογικής διαφοροποίησης των νέων συναδέλφων. Εξελίξεις που προφανώς δεν είναι τυχαίες και ανεξάρτητες από όσα προωθούνται για το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της Ανεξάρτητης Αρχής και την υλοποίηση ενός νόμου που στον πυρήνα του έχει τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τον κατακερματισμό των εργαζομένων σε πλήθος κατηγοριών και υποκατηγοριών.

Οι μέχρι τώρα δεσμεύσεις περί ‘’σεβασμού των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων’’ αποδεικνύονται κενές περιεχομένου και η εφαρμογή του νόμου προβλέπει (όπως προκύπτει και από επίσημη ενημέρωση) εκτός των άλλων:

- Την εφάπαξ αξιολόγηση του προσωπικού προκειμένου να κριθεί ποιοι μπορούν να υπηρετήσουν στην Ανεξάρτητη Αρχή.
- Όσοι δεν κριθούν ικανοί να ανταποκριθούν στις… αυξημένες απαιτήσεις της Αρχής, θα τεθούν στη διάθεση του Υπουργείου Εσωτερικών.
Εκτός της αρχικής αξιολόγησης, προβλέπεται και πάγιο σύστημα αξιολόγησης το οποίο, εκτός των άλλων:
- Θα κατατάξει του υπαλλήλους σε μία απ’ τις 8 κατηγορίες – επίπεδα, στα οποία θα αντιστοιχεί διαφορετικό μισθολογικό επίπεδο.
- Εντός αυτών των κατηγοριών θα υπάρχουν 5 έως 6 διαφορετικά μισθολογικά κλιμάκια.
- Τη βασική ευθύνη για την κατάταξη του κάθε υπαλλήλου σε επίπεδο – κατηγορία, θα έχει ο εκάστοτε προϊστάμενος,
με υποκειμενικά κριτήρια και το βαθμό επίτευξης ατομικών στόχων, καθορισμένων επίσης απ’ τον προϊστάμενο.

Καλούμε τη Διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής να σταματήσει κάθε σκέψη που σχετίζεται με την αμφισβήτηση των θέσεων εργασίας. Καθιστούμε σαφές πως σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε οι υπηρεσίες μας να γίνουν πεδίο κανιβαλισμού και ανθρωποφαγίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται πίσω απ την Ανεξάρτητη Αρχή (που η ίδια δημιούργησε) και να πάρει θέση για την προωθούμενη κατάργηση δικαιωμάτων, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τις νέες διαθεσιμότητες.

Με αγώνα και Αλληλεγγύη, Θα αποτρέψουμε:
- τα σχέδια για Νέες Διαθεσιμότητες
- την παγίωση της Μισθολογικής Διαφοροποίησης των νέων συναδέλφων
- την εξατομίκευση της μισθοδοσίας
- τη δημιουργία συνθηκών κανιβαλισμού στις υπηρεσίες μας

Συμμετέχουμε Μαζικά στην απεργία της Πέμπτης 1ης Ιουνίου 2017,
(που έχουν κηρύξει οι Τρείς Ομοσπονδίες του ΥΠΟΙΚ)

Και την απεργιακή συγκέντρωση στις 9πμ στο ΥΠΟΙΚ (Σύνταγμα - Νίκης 5-7) Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Μέρκος Δημήτριος Γεωργιόπουλος Διονύσιος
via:E.E.A

Πηγή: Taxheaven
 
Top