http://ift.tt/1UvxteV
Αρχαίοι αεροδιάδρομοι σε βουνοκορφές στο Περού εγείρουν το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων, οι οποίοι ακόμη και σήμερα αδυνατούν να εξηγήσουν πώς και από ποιους δημιουργήθηκαν.


Οι μυστηριώδεις βουνοκορφές μοιάζουν κυριολεκτικά με σύγχρονους διαδρόμους αεροδρομίων. Πολλοί ερευνητές λένε ότι οι μυστηριώδεις κορυφές φαίνονται σαν κάτι που διασχίζει την κορυφή του βουνού, δημιουργώντας απίστευτες επίπεδες επιφάνειες.

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα στην Nazca. Προορίζονταν άραγε αυτά τα γιγάντια σχήματα να φαίνονται από ψηλά; Μιμούνται αστερισμούς στον ουρανό;

Οι γραμμές Nazca και Palpa βρίσκονται στην άγονη παράκτια πεδιάδα του Περού περίπου 400 χιλιόμετρα νότια της σύγχρονης Λίμα. Τα συγκλονιστικά geoglyphs (γεωγλυφικά) καλύπτουν περίπου 450 χιλιόμετρα και εκτιμάται ότι δημιουργήθηκαν μεταξύ 500 π.Χ. και 500 μ.Χ.

Μερικές από τις γραμμές απεικονίζουν ζωντανά πλάσματα, στυλιζαρισμένα φυτά και φανταστικά όντα, καθώς και γεωμετρικά σχήματα μήκους πολλών χιλιομέτρων.

Το μεγαλύτερο από τα στοιχεία της Nazca είναι περίπου 1000 πόδια, και το μεγαλύτερο γεωγλυφικό συνεχίζεται για περίπου 9 μίλια.

Σύμφωνα με ορισμένους τοπικούς θρύλους, ο μυστηριώδης δημιουργός Θεός των Ίνκας Viracocha, δημιούργησε τις Nazca Lines και τα ιερογλυφικά στο παρελθόν. Ήταν ο μεγάλος δάσκαλος ο Θεός των Άνδεων.

Σήμερα, όταν πρόκειται για τις γραμμές Nazca και Palpa, οι πιο αποδεκτές θεωρίες είναι ότι πρόκειται για γιγαντιαία αστρονομικά ημερολόγια, τελετουργικούς χώρους, συστήματα συντεταγμένων, και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, διάδρομοι προσγείωσης που δημιουργήθηκαν χιλιάδες χρόνια πριν από τους κοσμικούς γείτονές μας.

Πρόκειται για το παναρχαίο κοσμοδρόμιο από μια ιστορία που δεν μας δίδαξαν ποτέ!


ΠΗΓΗ


Διαβάστε επίσης:

NAZCA Περού το Αρχαίο κοσμοδρόμιο

Το ιστορικό βάθος μιας ιστορίας που δεν διδάσκεται…

Νέα ανακάλυψη στο χώρο της Nazca: Ένας λαβύρινθος μεταξύ των ...
 
Top